TOGO' DA DÖRDÜNCÜ SU KUYUSUNU AÇTILAR


​İzmir'in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler Derneği, Afrika kıtasının batısında yer alan TOGO' da dördüncü su kuyusunu açtı.

 

Dernek binasında düzenlenen su kuyularının beratı teslim töreninde konuşan Konya Hasanşeyhliler Derneği Genel Başkanı Ali Devebacak "Su hayatın kendisidir. Onunla yaşam bulur, onunla ömür kazanırız." diyerek, şunları söyledi:

 

"Biz her ne kadar bir hemşehri derneği olsak da, cüzdanımızın ve vicdanımızın bir köşesinde yardım yapacak kadar duygu zenginliğimiz vardır. Konya Hasanşeyhliler Derneği, kendi sınırlarını aşan bir misyon ve vizyonun gereği olarak, bu tür yardım kampanyaları ile toplum dayanışmasına da örnek olmaktadır. Hayır yapmanın, fakiri mazlumu sevindirmenin keyfi bambaşka. Bu vesile ile tüm sivil toplum örgütlerine, gönlü ve cebi zenginlere hayır ve hasenatta yarışmalarını tavsiye ediyorum. Su kuyularının açılışında maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen Süleyman Devebacak, (Rahmetli) Hacı Yusuf Demirok,  Mehmet Devebacak  ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği izmir Şube Başkanlığına, dernek yöneticilerimize ve hayırsever tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun…"

 

Hasanşeyhli hayırseverlerin yardımları ile; susuzluk ve yokluklar ülkesi Kamerun'da bir, Çad' ta iki olmak üzere, dernek yöneticileri geçtiğimiz aylarda Afrika'da üç su kuyusu daha açmışlardı.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar