Hayırlı Bayramlar


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, bayramın Konyamız, ülkemiz, bütün İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in Kurban Bayramı mesajı şöyle:

"Mübarek Kurban Bayramını bütün İslam âlemi ile birlikte Konya'mızda da idrak ediyor; bayramın sevincini, neşesini, bereketini kardeşlerimizle paylaşıyoruz.

Öncelikle, bu önemli ve anlamlı günlerin Konyamız, ülkemiz, bütün İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor; daha nice güzel bayramlara sağlık, afiyet ve huzur içinde ulaşmayı Yüce Allah'tan temenni ediyorum.

Yüce dinimize göre bayramlar, sonsuz manevi boyutuyla hepimiz için bir tazelenme, esenlik bulma vesilesidir. Bireysel dünyamızda bizi inancımızın bütün güzel, barışçıl mesajlarıyla yüzleştirir. Hayatın yorucu temposuna bir an için dur diyerek, bize soluk alma imkânı sağlar, bizi biz yapan değerlerle buluşturur.

İçinde bulunduğumuz bayram, yardıma muhtaç, kimsesiz insanların korunup kollanması; akrabalarımız ve komşularımızla teşriki mesaimizin güçlendirilmesi noktasında kendimizi daha fazla sorumlu hissedeceğimiz bir bayram olmalıdır. Onlarla kurbanlarımız vesilesiyle yakınlaşma, yakınlık kurma yoluna gitmeliyiz. Allah yolunda kesilen kurbanlarımızın yine O'nun makamında kabulü için, ikramlarımızı artırmalıyız.

Her bayram olması gerektiği gibi, bu bayram da eğer varsa dargınlıkları, kırgınlıkları hemen yok etmemiz gerekiyor. Yalnızca yakınımızdaki değil, uzaktaki kardeşlerimizi de düşünmeli, onlara da ulaşıp dertleriyle dertlenmeliyiz.

Kurban kelimesinin işaret ettiği anlama, yani "Allah'a yaklaşma" olgusuna dikkatinizi çekmek isterim. Bizler yaptığımız her türlü iyi ve güzel işi, zaten O'na yaklaşmak için yapıyoruz. Ama içinde bulunduğumuz Kurban Bayramı, özel bir 'yaklaşma, yakınlaşma' ânı. İnşallah hepimiz bu bayramın işaret ettiği yakınlığa ulaşanlardan oluruz.

Belediyeler olarak, şehrimizde bayramın tüm coşkusunun hissedilebilmesi, vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması için her bayram olduğu gibi bu bayram da bir dizi tedbir aldık.

Öncelikle; vatandaşlarımız kurbanlıklarla ilgili sorunlar da dâhil olmak üzere bayram süresince yaşayabilecekleri olumsuzlukları Alo 153 hattı aracılığıyla belediyemize bildirebilecekler.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız deneyimli veterinerler eşliğinde kurban satış ve kesim yerlerinde denetimler yapmış kesimler sonrasında atıkların toplanması konusunda gereken önlemleri almıştır. Zabıta ekiplerimiz de kurbanlıkların sağlık ve belge kontrollerini sürdürmektedir.

Vatandaşlarımızın kurban kesim yerlerindeki düzene riayet etmelerini, uzman ekiplerimizin yönlendirmelerine uygun davranmalarını şehrimizin temizliği ve kesimlerin sıhhati açısından önemle istirham ediyorum.

Ziyaretler için şehrimizdeki bütün mezarlıklarda temizlik çalışmaları tamamlanmış, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için tedbirler alınmıştır.

Yine Zabıta, Toplu Ulaşım, Fen İşleri, Yapı Kontrol ve İtfaiye Daire Başkanlıklarımızla KOSKİ ekiplerimiz bayram süresince çalışmalarını kesintisiz sürdüreceklerdir.

Vatandaşlarımız toplu ulaşım araçlarımızdan bayramın ilk iki günü ücretsiz, üçüncü ve dördüncü günü yüzde 50 indirimli istifade edebileceklerdir…

Bizler sevinç içinde bayramı yaşarken Arakan'da, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Irak'ta zulüm altındaki kardeşlerimizin gözyaşları yükseliyor. Mübarek bayram vesilesiyle bütün dünyada zulüm gören Müslümanların kurtuluşu için Cenab-ı Hakka dua ediyoruz.

Bu duygularla kardeşliğin hakim olduğu daha güzel yarınlarda buluşabilmek ve bayramlaşabilmek umuduyla, tüm Konyalı hemşehrilerimin bayramını yeniden kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar