ABD’den istihdam verileri takip edilecek


Londra’da başlayan ve 2 gün süren NATO zirvesi son bulsa da yansımaları dünde devam etti. Özellikle zirvenin bitiş saatine doğru ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kanada, Fransa ve İngiltere Başbakanlarının kendisiyle alay ettiğini öne sürerek ani bir karar ile basın toplantısını iptal etmesi ve zirveden erken ayrılması dikkat çekti. Genel görünüm itibariyle bakıldığında zirvenin olumlu geçtiği belirtiliyordu ancak zirvenin bitimine saatler kala yaşanan bu olaylar ilerleyen dönemde yeni bir krizin kapısını aralayabilir. Türkiye cephesi’nden baktığımızda ise her ne kadar Başkan Donald Trump tarafından olumlu geçtiğine dair sinyaller verilse de özellikle S-400 başta olmak üzere bazı sorunların hala daha masada kaldığını görmekteyiz. Bu durumda TL varlıklarındaki aşağı yönlü hareketleri baskılamakta. 

Küresel risklerde ise ABD merkezli medya kuruluşunun ABD ile Çin’in son günlerde yaşanan sıkıntılara rağmen anlaşmaya yakın olduklarına yönelik haberleri sonrası oluşan pozitif hava kısmende olsa devam etti. Gelen açıklamalarda ise Çin Dışişleri Bakanlığı, 1.faz anlaşmasının yapılması durumunda tarifelerin kaldırılması gerektiğini vurgulayarak ABD ile iletişimde kaldıklarını açıkladı.

Brexit kanadında ise 12 Aralık’ta yapılacak olan İngiltere seçimlerine yönelik haber akışları dikkat çekiyor. Özellikle son gelen anketler Muhafazakar Parti’nin İşçi Partisi karşısında oy oranını artırdığına yönelik gelen haber akışları anlaşmalı bir ayrılık umutlarını artırarak Sterlin varlıklarına değer katıyor.

Ekonomik takvimde ise Euro Bölgesi 3.çeyrek GSYİH çeyreklik ve yıllık bazda revize edilmezken Perakende Satışlarındaki hayal kırıklığı dikkat çekti. ABD tarafında ise Fabrika Siparişleriyüzde 0.3 ile beklentilere paralel olarak gelirken İşsizlik Maaşı Başvuruları ise 203 Bin artış ile tahminlerden daha iyi bir sonuç aldı. Bugünkü ekonomik takvimde ise dikkatlerimiz ABD İş İstatistikleri Bürosu tarafından yayınlanacak olan Tarım Dışı İstihdam, Ortalama Saatlik Kazançları ve İşsizlik Oranı verilerinde olacak. Özellikle önümüzdeki hafta yapılacak olan FED toplantıları öncesinde yayınlanacak olan bu veriler FED’in faiz stratejileri konusunda ipuçları verebilir.

EURUSD

Ticaret savaşlarına yönelik iyimserlik sonrası toparlanmaya çalışan ABD 10 yıllık tahvil faizleri, son günlerde olumsuz gelen verilerden etkileniyor. Şuanda ise 1.80 altında bir fiyatlama var bu durumda paritedeki aşağı yönlü hareketleri kısıtlıyor. Şuanda parite 1.1075 noktası üzerinde seyrediyor. Bu seviye üzerinde kalabilirse ikili dip formasyonu kendini tamamlamak isteyebilir ve 1.1170 seviyesi hedef haline gelebilir. 1.1075 altında ise 1.1000 – 1.0975 bandını takip etmeye devam ediyoruz. Buranın altına inilmedikçe satış yönlü hareketler hız kazanmayabilir. Bu bant öncesinde ise gün içerisinde 1.1075, 1.1060, 1.1045 ve 1.1030 ara destekleri izlenebilir.

USDTRY

Salı günü başlayan ve 2 gün süren Nato zirvesinin yankıları dünde devam etti ve kur tarafında hareketlilik devam etti. Özellikle zirve sonrasında S-400 konusu başta olmak üzere bazı konulara yönelik sorunların hala daha masada kalması TL varlıkları üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor. Şuanda ise 5.75 seviyesine yakın bir fiyatlama var. Yukarı yönlü hareketlerin hız kazanabilmesi için 5.79 direnci önemini koruyor. Buranın geçilmesi 5.8230 noktasını hedef haline getirebilir. TL lehine hareketler görmemiz halinde ise ilk etapta 5.7330 devamında ise 5.70 noktasını destek olarak takip edeceğiz. 5.70’in kırılması durumunda ise 200 günlük üstel hareketli ortalamasına kadar geri çekilmeler görebiliriz.

GBPUSD

Muhafazakar Parti’nin, 12 Aralık’ta yapılacak olan İngiltere seçimlerinde İşçi Partisi ile oy farkını arttırdığına yönelik gelen anketler Sterlin varlıklarına güç katmaya devam ederken parite de Şuanda ise 1.3100 direncinin hemen üzerinde fiyatlanıyor. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması 1.3300 direncini orta vadede hedef haline getirebilir. Toparlanma hareketlerinde ise 1.3080, 1.3065, 1.3030 ve 1.3000 desteklerini izleyeceğiz. Satış yönlü hareketler görebilmemiz içinse 1.3000 altında kapanışlar görmemiz gerekebilir.

BRENT PETROL

OPEC zirvesi’nde üretim kesintisinin daha fazla derinleştirileceğine yönelik beklentiler ile dün sabah saatlerinde yukarı yönlü hareketler meydana gelmişti. Akşam saatlerinde yapılan toplantıda ise yetkililer herhangi bir karara varmadı ve petrol fiyatları bir miktar geri çekildi. Şuanda ise 63.00 noktası üzerinde bir fiyatlama hakim bu seviye üzerinde kalıcılık sağlayabilirse ilk etapta 64.00 ana direnci hedef haline gelebilir. 64.00’ın kırılması ile alış yönlü işlemleri hızlandırabilir. Aşağı tarafta ise 60.50 ana destek seviyesi önemli görünümünü korusa da bu seviye öncesinde 62.85,62.50, 62.15, 61.75 ve 61.50 ara destekleri izlenebilir.

ONS ALTIN

Ticaret savaşları cephesinden gelen olumlu haber akışları ABD tarafından takip ettiğimiz olumsuz verilere rağmen Değerli Metal’I aşağı yönlü baskılıyor. Şuanda 1475 noktası etrafındafiyatlanan Değerli Metal aşağı yönlü hareketlerini derinleştirebilmesi için bu seviye altında kalıcılık sağlaması gerekli. Zira bu durum gerçekleşirse ilk etapta 1470, 1468, 1463 ve 1458 destek seviyeleri izlenebilir.Değerli Metal’de alış yönlü işlemlerin artabilmesi için yukarı tarafta 1482 direncini takip ediyoruz. Şayet bu seviye kırılırsa ilk etapta kanalın üst bandı, buranında kırılması ile birlikte ikili dip formasyonunun oluşum noktası takip edilebilir.

Kaynak: IŞIK FX
Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar