Eurotahvil piyasaları


ABD hazine tahvillerinde alımlar ile gün genelinde getirilerde daralma yaşandı, ABD ile Çin’in Faz 1 anlaşmasını imzalaması öncesinde, Çin’e uygulanacak diğer vergilerin ABD başkanlık seçimlerine kadar devam edeceği haberi alımlara etki ederek on yıl vadede getirilerin gün içi zirvesinden beş baz puan daralarak 1,81%’ye çekilmesinde etkili oldu. 2-10 yıl vade getiri farkı iki baz puan düşüşle 24 baz puan olurken bu senenin en düşük seviyesi tekrar test edildi. 


Türk eurotahvillerinde son dönemde yaşanan güçlü seyrin devamı gözlemlendi. On yıl vadeli hazine kıymeti üç baz puan daralarak 5,80% olurken, uzun taraf iki baz puan daralarak 6,45% oldu. Beş yıllık ülke risk priminde de düşüş devam ederek 265 seviyesinden kapanış gerçekleşti.


Şirket kıymetlerinde yine tek yönlü işlemler gerçekleşti, geçtiğimiz hafta likiditesi yüksek olan İş Bankası 2022 vade sermaye benzeri kıymetin likiditesi oldukça azalırken getiriler geçtiğimiz haftaya göre 50 baz puan daraldı, Yapı Kredi 2024 vadede ise 5,60% getiri seviyesinde işlemler gerçekleşti, uzun vade sermaye benzeri kıymetlerde de düşük likidite ve güçlü alım iştahı devam etti.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar