Konya SKM'de Ocak ayı Sosyal ve Kültürel etkinlikleri


ÂMÂK-I HAYAL

Şehbenderzâde Filibeli Ahmed Hilmi'nin 1910 yılında kaleme aldığı Âmâk-ı Hayâl yani Hayâlin Derinlikleri adlı felsefi eseri, edebiyatımızın önemli tasavvufi ve felsefi metinlerinden biridir.

Eser, hayatın anlamını sorgulayan Raci'yi ve onun ontolojik (varoluşsal) arayışını anlatır. Madde ve ruh âlemi arasında sürekli bocalayan Raci, hayatı boyunca süren bu arayış sırasında birçok farklı bilimsel ve felsefi sorularla cebelleşmiş, ne var ki bulduğu cevapların hiçbirisinden tatmin ssolmamıştır. Raci, hayal âleminin derinliklerinde edindiği tecrübelerle hiçliğin zirvesine ulaşmaya çabalayacak, sonunda ilahi aşkın nuruna, her şeyin başlangıcına yönelecek, huzursuzluğunu dindirmeye ve dinginleşmeye çalışacaktır.

Âmâk-ı Hayal, 13-14 Ocak 2020, Pazartesi-Salı günleri saat 20:00' da SKM Konya Oditoryum sahnesinde tiyatro severleri ile buluşacak.

KÜÇÜK BEYAZ YALANLAR

Küçük Beyaz Yalanlar Devam Ediyor, yıllar sonra yeniden bir araya gelen insanların hikayesini konu ediyor.

Max, hayatına deniz kenarında bir yerde devam etmek için sevdiklerini ardında bırakarak yeni hayatına adım atar. Bu durum geçmişte birçok anıyı paylaştığı arkadaşları ile arasına mesafe girmesine neden olur. Max, aradan geçen birkaç yıl sonra doğum gününde büyük bir sürprizle karşılaşır. Yıllardır görüşmediği arkadaşları Max' ın doğum günü için toplanıp evine ziyarete gelmiştir. Yeniden bir araya gelmenin heyecanı içinde olan ekip, eski günleri yad ettiğinde kendilerini beklenmedik durumları içerisinde bulur.

Küçük Beyaz Yalanlar Devam Ediyor, 15-18 Ocak 2020, Çarşamba-Cumartesi günleri saat 19:00' da SKM Cep Sineması' nda sizleri bekliyor.

KÜÇÜK KARA BALIK – ŞEHİR TİYATROLARI

Annesi ile beraber bir derede yaşayan küçük karabalık bir gün yaşadığı yerin dışındaki dünyayı merak eder ve ona engel olmak isteyenlere karşı direnerek uzun bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuğunda kurbağalarla, denizatlarıyla, yengeçlerle, salyangozlarla ve büyük kepçeli bir balıkçıl kuşuyla maceralara atılır.

Küçük Kara Balık, 16-17 Ocak 2020, Perşembe-Cuma günleri saat 10:30 – 13:30 seansları ile SKM Konya Oditoryum' da sizleri bekliyor.

ATA DEMİRER

Ata Demirer, gösterisinde hem stand-up yapıyor hem 'tek kişilik gazino' oluyor!

Başarılı komedyen, Türk Sanat Müziği'nden operaya, halk müziğinden popa ve arabeske kadar geniş bir repertuvara sahip. Demirer'e sahnede Taşkın Sabah yönetiminde bir orkestra ve zaman zaman dansçılar eşlik ediyor.

Seyircinin hasretle beklediği mizah dolu hikayeler de şarkı aralarında sahnede yerini alıyor. Ata Demirer kendine has üslubuyla bir yandan şakalarıyla seyirciye kahkahalar attırıyor, bir yandan da şarkılarıyla, tiyatro sahnesine hoş bir seda getiriyor.

Ata Demirer, 'tek kişilik' gösterisi ve gazinosuyla 17 Ocak 2020, Cuma günü saat 21:00' da SKM' de Anadolu Oditoryum' da sizlerle.

PROF Pİ SHOW

Hayal gücünüzün sınırları yeniden çizilecek…

Gösteri Sanatları alanında farklı ve cesur prodüksiyonlarla adından söz ettiren Gate; heyecan verici, fantastik ve sürreal tarzda ki eserlerine bir yenisini ekliyor. Prof. Pİ Show; diyaloglarla anlatım yerine teatral-müzikal tarzıyla her yaştan, dilden, ülkeden herkese hitap eden evrensel ve zamansız bir aile gösterisi. Bu özel yapım; hava ve yer akrobasileri, steampunk kostümleri, özel müzikleri, fantastik ve masalsı atmosferi ile izleyiciye eşsiz ve masalsı bir deneyim sunuyor. Ve hayal gücünüzü özgür bırakmanızı vaat ediyor.

Rüyalardan ilham alan sıra dışı aile prodüksiyonu, "Prof. Pİ Show" 18 Ocak 2019, Cumartesi günü saat 15:00' da SKM' de Anadolu Oditoryum' da sizlerle.

SUÇ VE CEZA – ŞEHİR TİYATROLARI

Dostoyevski'nin Suç ve Ceza adlı klasik romanından uyarlanan bu eser, uğradığı haksızlığı cinayet işleyerek ortadan kaldıracağına ve böylece adaleti sağlayacağına inanan üniversite öğrencisi Raskolnikov' un kendi vicdanıyla kalmasının etkileyici hikâyesini anlatmaktadır.

Suç ve Ceza, 20-21 Ocak 2020, Pazartesi-Salı günleri saat 20:00' da SKM Konya Oditoryum' da.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar