Piyasalarda bugün


Ne Oldu?

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, ABD-Çin ticaret anlaşmasının ikinci fazı imzalanana kadar ABD'nin Çin mallarına uygulamakta olduğu gümrük tarifelerini sürdüreceğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Engel, Pompeo’yu, İran politikası ve Süleymani operasyonuyla ilgili ayrıntılı bilgi paylaşmaması halinde kendisine celp göndermekle tehdit etti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Donald Trump’a yönelik azil maddelerinin Senato’ya gönderilmesinin stratejisini ve zamanlamasını görüşmek üzere Meclis’teki Demokratlar’la bir araya geldi .

Wikipedia'nın yeniden erişime açılması için gerekli olan karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya ve Türkiye'nin şu an Libya konusunda çok güçlü bir rol oynadığını bildirdi.

Libya'daki Hafter yanlısı Temsilciler Meclisi Başkanı Salih, "ateşkesin sona erdiğini" duyurdu.

 

Ne Olacak?

İçeride Aralık ayı Bütçe Dengesi açıklanacakken, İngiltere’de TÜFE verisi, ABD’de ise açıklanacak ÜFE verisi piyasaların odağında olacak.

Borsa İstanbul gece seansı cuma günü başlıyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlediği Davos Zirvesi, gelecek hafta İsviçre'nin Davos kasabasında başlayacak.

ABD ile Çin arasında Ticaret Anlaşmasının ilk bölümü bugün imzalanacak.

TCMB Faiz Kararı yarın açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif aşağı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

 

İnfo Yatırım Günlük Bülten

 

BİST100 endeksinde hafif aşağı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalardaki tedirginliğin azalmasıyla BİST100 endeksi rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. ABD’nin İran’la olan gerginlikte sessizliğin hakim olması, ABD’nin Çin'i kur manipülatörleri listesinden çıkararak bugün imzalanması beklenen birinci faz ticaret anlaşması öncesi piyasalara gönderdiği pozitif mesajlara endeks güne %0,12 oranında yükselişle 120.392 seviyesinden başladı.

Öğle saatlerine kadar yatay seviyede seyreden endeks gün ortasının ardından gelen alımlar ve ABD’de beklentilerle ile paralel gelen TÜFE verisiyle geçtiğimiz işlem gününü %0,98 artışla 121.423 seviyesinden kapattı.

Bugün İçeride Aralık ayı Bütçe Dengesi önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de TÜFE verisi, ABD’de ise açıklanacak ÜFE verisi piyasaların odağında olacak.

Gün içinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 122.000 – 123.000 olacakken, destek seviyeleri ise 119.400 – 118.000 olacak.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar