Teknoloji hisselerinde derinleşen satışlar risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor


Piyasa Gündemi

Geçen hafta ABD teknoloji şirketlerinde gözlenen satış baskısı haftanın ikinci işlem gününde de devam ederek, risk iştahının zayıflama kaydetmesinde etkili oldu. ABD Başkanı Trump'ın dün gerçekleştirdiği konuşmasında aşının ekim ayında hazır olabileceğini ifade ederken, ekonomik veri akışları ve salgın kaynaklı gelişmeler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bu sabah ise AstraZeneca'nın aşı testlerini bir deneğin rahatsızlanması üzerine durdurduğu haberi dikkat çekiyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    17:00 ABD – İş İmkanları ve Personel Değişimi Önem: Yüksek 

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen haftanın son bölümünde ABD teknoloji hisselerinde yaşanan sert satışlar dün tekrar gündeme geldi. Teknoloji hisselerinde gözlenen satıcılı seyir ve petrol fiyatlarındaki düşüş küresel piyasalar ve risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Yurt dışında bozulan görünüme bağlı olarak BIST-100 Endeksi günü %0,66’lık düşüşle 1.089,60 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü sert düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah tepki alımları etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne karışık açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,48 – 7,49 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,48’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Küresel piyasalardaki zayıf görünüm Borsa İstanbul’da da kararsız bir görünüm yaşanmasına neden oluyor.  Son haftalarda geniş bir bant içinde konsolide süreci yaşanan endekste kritik gördüğümüz destek seviyeleri üzerinde tutunma çabası devam ediyor. Endeks bahsettiğimiz bu kritik destek bölgesinin bulunduğu 1.075 ile 1.064 aralığının altına yeniden sarkmadığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmak gerekiyor. Yukarıda ise oluşan son düşüş trendini takip ediyoruz. Dün gün içi işlemlerde bu trendin üzerine hareketler görülse de kapanış trendin altında gerçekleşti. Bu trend bugün itibariyle 1.100 civarında bulunuyor ve kısa vadedeki en güçlü direncimizi oluşturuyor. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar