Fitch değerlendirmesinde not görünümünü negatiften durağana çekti


Piyasa Gündemi

Destek paketi beklentileri, aşılama çalışmaları ve vaka sayılarındaki azalış eğilimi risk iştahını destekleyen gelişmeler olarak izleniyor. Bununla birlikte enflasyon konusundaki endişeler, salgın kaynaklı gelişmeler ve sıkı tedbirler risk unsuru olarak gündemdeki yerini ve önemini koruyor. Piyasa kapanışından sonra cuma günü değerlendirmesini açıklayan Fitch, Türkiye’nin kredi notunda değişime gitmezken, görünümünü negatiften durağana çevirdi. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Reel Kesim Güveni Önem: Orta
•    10:00 Türkiye – Kapasite Kullanım Oranı Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’deki teşvik paketine ilişkin beklentiler ve vaka sayılarındaki azalış eğilimi genel olarak risk iştahı desteklemeye devam ederken, enflasyon endişelerine bağlı olarak küresel hisse piyasaları geçen hafta genelinde dalgalı bir seyir kaydetti. Volatilitenin artış kaydettiği BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,90 oranında yükselişle 1.560,34 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,95 – 6,97 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,98’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son günlerde küresel piyasalarla birlikte Borsa İstanbul’da da momentum zayıflamaya devam ediyor olsa da endeksler zirve seviyelerine yakın seyrini koruyor. BIST 100’de de geçtiğimiz hafta tarihi zirveler bir kez daha test edilirken herhangi bir haber akışı olmamasına karşın hafta ortasında gün içi işlemlerde kar realizasyonlarının sertleştiği görüldü. Buna karşın endeks haftanın son günü gelen alımlarla haftayı artıda kapatmayı başardı. Endekste bugün kısa vade için 1.550 orta vade içinse 1.521 izlediğimiz önemli destek noktaları olacak. Bu seviyelerin altında kapanışlar momentumun daha da zayıflamasına neden olacaktır. Yukarıda ise tarihi zirvenin bulunduğu 1.582 ilk ve en önemli direncimiz konumunda.   

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar