Paribu Danışma Kurulu sektörün bilgi kaynağı olacak
Paribu, alanında uzman isimlerden oluşan Danışma Kurulu ile Türkiye’de kripto para ekosistemine öncülük etmeyi sürdürecek.
Kullanıcılarına hızlı, kolay ve güvenli kripto para işlem hizmeti sunan Paribu’nun Danışma Kurulu’nda Bikem Kanık, Cemil Şinasi Türün, Hulki Okan Tabak, Turan Sert ve Yakup Bayrak bulunuyor. Paribu Danışma Kurulu, dijital varlık işlem hizmetleri, blokzincir çalışmaları, müşteri deneyimi, risk yönetimi gibi konularda Paribu’ya ve ekosisteme katkı sağlamayı hedefliyor. Danışma Kurulu üyeleri ayrıca kamuoyuna doğru bilgi aktararak Türkiye’de kripto paranın bilinirliğine katkı sunacak.
Paribu CEO’su Yasin Oral, Paribu’nun yerel ölçekteki başarılarını globale taşıma sürecinde alanında uzman isimlerle bir araya gelmenin hem Paribu’ya hem de sektöre büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Yasin Oral, “Dünya standartlarını belirleyecek seviyede dijital varlık hizmeti sunma ve kripto paraların gündelik yaşamdaki kullanımını yaygınlaştırma yolculuğumuzu Danışma Kurulumuzun katkılarıyla sürdürüyoruz. Paribu Danışma Kurulu’na katılan değerli isimlerle bu yolda attığımız adımlar daha da güçlü hale geldi” dedi.
Kanık 25 yıllık kariyeriyle Paribu’da
25 yılı aşkın kariyerinde bir ekonomist ve finans profesyoneli olarak birçok farklı alanda hizmet veren Bikem Kanık, bankacılık ve finans alanında başladığı iş hayatında, menkul kıymet yatırım danışmanlığı, portföy yöneticiliği, hazine müdürlüğü, kurumsal finansman müdürlüğü, yerel ve uluslararası firmalarda iş geliştirme ve strateji direktörlüğü yaptı. Türkiye’nin risk yönetimi alanındaki servis ihtiyacını görüp kendi risk yönetimi şirketini kuran Kanık, yönetim kurulu üyelikleri, danışmanlıkları ve denetleme kurulu üyelikleri gibi görevlerini sürdürüyor.
Türün, blokzincir tecrübesini paylaşacak
30 yılı aşkın süredir fintech ve pazarlama dünyasında çalışan Cemil Şinasi Türün, bugüne dek bilgisayar oyunlarından üç boyutlu sanal dünyalara kadar pek çok çalışma yaptı. Yerli ve uluslararası firmalar için kampanyalar hazırladı. Blokzincir, kripto para ve dijital varlık konularında projeler üretti. Türün, halen çeşitli özel ve kamu kuruluşlarına blokzincir teknolojisi konusunda danışmanlık, Boğaziçi Üniversitesi’nde de aynı konu üzerine part-time ders vermektedir.
Tabak, finansal süreçlerdeki deneyimlerini teknoloji ve blokzincir ölçeğinde değerlendirecek
Hulki Okan Tabak 1992'de Robert Kolejden mezun oldu, ardından Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi ve Bilgi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yaptı. Çeşitli finans kuruluşlarında çalıştıktan sonra 2002-2017 döneminde girişim sermayesi alanında fon yöneticisi olarak çalıştı. Bu dönemin önemli bir kısmında İş Girişim Sermayesi ve AIG Capital Partners bünyesinde aralarında Mars Sinema, Step Halı, For You, numnum ve Radore gibi şirketlerin de olduğu yatırımlarda görev aldı. Yatırımların finansal süreçleri dışında yönetim kurulu üyeliği ve icra kurullarında yer alarak portföy şirketlerinin stratejik ve operasyonel süreçlerine de dahil oldu. 2018 sonrasında, girişim sermayesi dönemindeki erken aşama ve teknoloji işlerine odaklanma kararına paralel olarak bu alandaki projelerle ilgileniyor. Finansal teknoloji alanında en heyecan verici işlerin kripto para ve blokzincir etrafında yapıldığı düşüncesiyle bu konuda bilgi sahibi oldukça bu konuda yazmaya ve bilgi paylaşmaya başladı. Ayrıca fotoğraf konusundaki okul yıllarından devam eden çalışmalarını farklı kanallardan paylaşıma açtı.
Sert, finans ve teknoloji alanındaki uzmanlığıyla Paribu’da
Boğaziçi Üniversitesi İşletme (BA, 1995) ve Harvard Business School (MBA, 2001) mezunu olan Turan Sert, finans ve teknoloji ağırlıklı kariyerine Arthur Andersen'da denetim ve Garanti Bankası'nda yatırım bankacılığı ile başladı. Booz Allen New York ofisinde üç yıl süren yönetim danışmanlığı sonrası 2005 yılında Türkiye'ye döndü. Çeşitli Fiba Grubu iştiraklerinde murahhas azalık ya da yönetim kurulu üyelikleri ve 2014-16 yılları arasında Özyeğin Üniversitesi’nde CBO'luk görevinde bulundu. Önce kuruluşundan itibaren içinde yer aldığı Girişim Fabrikası, sonrasında da 2016 yılında kurduğu teknoloji girişimi ile Türkiye'deki ekosistemin büyümesine katkı sağladı. Blockchain Türkiye aracılığıyla 2019 yılında yayımlanan “Sorularla Blockchain” isimli bir kitabı da bulunmaktadır.
Dijital dünyada girişimciliğin uzman ismi Bayrak, deneyimlerini aktaracak
Saint-Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde yükseköğrenimini tamamlayan Yakup Bayrak, kariyerine Türkiye’nin ilk internet girişimlerinden akampus.com’da başladı. Dijital dünyada 14 yılı aşkın süre çalışmalar yapan Bayrak, Pure New Media ve Bilge Adam gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Bayrak’ın ilk girişimi 2009’da hayata geçirdiği KeyFruit oldu. Ardından tasarım stüdyosu SHERPA’yı, Türkiye’nin ilk “growth hacking” girişimi DAM Growth Hackers’ı, workshop’lar tasarlayan Dijital Stüdyo’yu, “girişimci dostu girişim” olarak nitelendirilen ciz.io’yu ve Türkiye’nin deneyim tasarımı alanındaki ilk topluluk portalı olan SHERPA Blog’u kurdu.