Girişimci kadınlar konuştu


Kadın dostu kent vizyonuyla kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını arttırmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, hayata geçirdiği projeler ve gerçekleştirdiği çalışmalarla örnek oluyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de çeşitli etkinliklerle kadınların yanında yer alan Bornova Belediyesi, Kadın Girişimciler Fikir Atölyesi etkinliği düzenledi. 

Bornova’nın kadın muhtarları, meclis üyeleri ile Kadın örgütleri ve derneklerinin katıldığı ‘Kadın Girişimciler Fikir Atölyesi’ Altındağ Atatürk Sivil Toplum Örgütleri Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Bornova Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Yasin Barut, Strateji Geliştirme Müdürü Neslihan Kırmızıgül, Kadın Aile Hizmetleri Müdürü Ahu Bezircilioğlu ve Dış İlişkiler Müdürü Başak Turhan’ın kadınları dinlediği atölye çalışmasında kadın girişimcilerin belediyeden beklentileri görüşüldü. 

Bornova Belediyesi’nin stratejik planında kadın için yapılabilecekler ve işbirliği çalışmaları hakkında kadınlarla fikir alışverişinde bulunuldu. Bornova Belediyesi Meclis üyesi Bahar Gürsu’nun da konuşma yaparak 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladığı atölye çalışması sonunda katılımcı kadınlara “Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı: Bornova Örneği” adlı kitap ile kadınlar günü için hediyeler dağıtıldı. 

‘Kadınların yanındayız’ 

Bornova Belediyesi olarak kadınların haklı mücadelesine daima destek olduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,  “Hayatın her alanında ayrımcılığı ortadan kaldırmak bizim elimizde. Toplumsal cinsiyet eşitliği sadece 8 Mart’ta değil, her gün hatırlamamız gereken bir meseledir. Bu vesileyle tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlar, eşitlik yolunda verilen mücadeleyi selamlarım“ dedi.

Bornova’da kadın damgası

Kadın kimliğini merkezine alan bir yerel yönetim konseptini hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan İduğ, belediye yönetiminden iş dünyasına kadar tüm alanlarda kadınların damgasını vurduğu bir Bornova hayali kurduğunu söyledi. Ulusal ve uluslararası araştırma ve incelemelerin ardından yayınlanan “Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı: Bornova Örneği” adlı kitapta belirlenen perspektif doğrultusunda hareket eden Bornova Belediyesi’nde, 7 başkan yardımcılığından 3’ü ve 33 müdürlükten 18’i kadın bürokratlara emanet edildi. 

Kadınlar için çalışmalar 

Bornova Belediyesi’nde önceliği ekonomik ve sosyal alandaki eşitsizlikleri gidermeye verdiklerini dile getiren Başkan Mustafa İduğ, “Kadınları üretime katmak üzere mesleki beceri edindirme kursları düzenlemekten, kadın kimliği bilincinin güçlendirilmesi için eğitim çalışmaları yapmaya kadar birçok alanda birden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çocuklu anneler için özel çalışma

Bornova Belediyesi, çocuklu kadınların kendilerini geliştirmek ve iş hayatına katılmak için ihtiyaç duydukları boş zamanı sağlamak amacıyla da çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda faaliyet veren çocuk aktivite merkezleri olduğunu da hatırlatan Başkan İduğ,  “Çok sayıda kadın tüm vaktini ev içi işlere ve çocuklara ayırmak zorunda kalıyor. Bu noktada da iş hayatına katılmaları çoğu zaman mümkün olmuyor. Biz üretime katılmak isteyen ya da kendine zaman ayırmak isteyen kadınlar için ücretsiz Çocuk Aktivite Merkezlerimiz ile hizmet veriyoruz. Kadınlarımız çocuklarını uzman personelimize bırakarak vakit yaratabiliyor. Bu sayede de düzenlediğimiz hobi ve mesleki beceri edindirme kurslarımızda katılabiliyor, hatta iş sahibi olabiliyorlar.” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar