​Bozkır’da sel ile taşkın riskine karşı tedbirler alındı.


KONYA (AA) Yakup Çetin - Konya'nın Bozkır ilçesinde doğduktan sonra Apa Barajına dökülen Çarşamba Çayında son yaşanan fırtına ve kar erimelerinden dolayı sel ile taşkın riskine karşı gerekli güvenlik önlemleri alındı. 


Bozkır Belediyesi sel ve taşkın öncesi, anı ve sonrası güvende kalmak için alınabilecek tedbirler konusunda vatandaşları uyararak bazı tavsiyelerde bulundu. Bozkır Belediyesinden yapılan açıklamalarda "İlçemizde son aylarda etkili yoğun kar yağışlarının olduğu ilkbahar mevsiminde havaların ısınması ile birlikte dağların zirvesinde ve yamaçlarda biriken karların ani ve hızlı erimesi sebebiyle ilçemizde sel/taşkın tehlikesi bulunmaktadır.  
Oluşabilecek su baskınına önlem olarak Koski Genel Müdürlüğü ve DSİ'ye ait iş makinası ve personelleri teyakkuzda bekletiliyor.


Özellikle çarşamba çayı kenarında ikametleri ve işyerleri bulunan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması önem arz etmektedir" denildi.  

Gece saatlerinde Çarşamba çayındaki su seviyesinin ani yükselmesi sonrasında yerel yönetimlerden Bozkır Kaymakamlığı ve Bozkır Belediyesi ve Konya ilden AFAD, İller Bankası, DSİ ve Koski'den ekipler alanda incelemelerde bulunarak gerekli tedbirlerin alınmasını sağladılar.  

Taşkın riskine karşı açıklamalarda bulunan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı "Bu sene hepimizin bildiği gibi eski kışlardan bir kış yaşadık. Yukarı konumdaki yaylalarımızda ve köylerimizde en az 1,52 metre kar var. Havaların ısınmasıyla beraber sel tehlikesi de artmış bulunmaktadır.  

Bizlerde bir haftadır Bozkır Çarşamba çayımızı yakından takip ediyoruz. Bugün su seviyesi biraz daha yükseldi. Suların kritik seviyeye yükselmesi ile birlikte Bozkır Kaymakamımızla beraber bu tehlikeli durumu Valimize ilettik. Valimizde gerekli tedbirlerin alınması için tüm kurumlarımızı ilçemizde inceleme ve tedbir almak noktasında ilçemizde görevlendirdi.  

DSİ Bölge Müdürümüz, İller Bankası Bölge Müdürümüz, AFAD il Müdüremiz ve KOSKİ Genel Müdürümüz ilçemize gelerek gecenin geç saatlerinde riskleri yerinde değerlendirdiler. Konya Valilimize, Büyükşehir Belediyemize ve ilçemizde gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayan tüm müdürlerimize teşekkür ederiz.  

Bozkır Belediyesi olarak bizlerde kum torbalarını hazırlayarak taş bölgesinde yer alan dükkanlarımıza ve evlerimize dağıttık. Taşkın riskleri olan esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı uyardık. İnşallah taşkın riski yaşanmadan veya en az zayiatla bu riski atlatırız" dedi.  

Taşkın yöresinde gerçekleştirilen incelemelere Koski Genel Müdürü Ahmet Demir, DSİ Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, İller Bankası Bölge Müdürü Murat Karaçam, AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Bozkır Kaymakamı Fatmagül Dalmış ve daire amirleri katıldı.  


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar