​Başkan Altay Dünya Kadınlar Günü Mesajı Yayımladı


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, "Yaşadığımız bu sancılı süreçte hem Konyalılar olarak hem de ülke olarak tüm depremzede ailelerimizin en büyük destekçisiyiz. Başta şehit yakınları ve depremzede kardeşlerimiz olmak üzere yüreklerindeki iyilik ve merhametle milletimizin baş tacı olan ve yolunu aydınlatan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay'ın mesajı şöyle:

"Toplumumuzun temel yapı taşı olan aile kurumunun hiç şüphesiz en önemli temsilci kadınlardır. Milletimiz tüm değerleriyle güçlü bir şekilde ayakta duruyorsa, buna en önemli katkıyı hanım kardeşlerimiz sunmaktadır.

Binlerce yıllık şanlı tarihimizin her safhasında ve yüce milletimizin ortaya koymuş olduğu her başarıda, kadınlar yine en ön saflarda yer almıştır. Yeri geldiğinde cephe gerisinde mücadele ederek al bayrağımızı dalgalandıran, yeri geldiğinde 'ya şehit ol, ya gazi' düsturuyla yetiştirdiği nesillerle bugünün güçlü Türkiye'sinin temellerini atan yine kadınlarımız olmuştur.

Bununla birlikte kültürümüzün ve inancımızın temelinde her zaman kadınlara saygı ve hürmet yer almıştır. Peygamber Efendimizin 'Cennet annelerin ayakları altındadır' Hadis-i Şerifi'nden anlaşılacağı üzere; kadınlar yüce dinimiz İslam'da son derece ulvi bir mertebededir.

Bizler kadınların her alanda hak ve hukukunu korumak için çalışırken; kadına şiddet, ayrımcılık, istismar gibi her türlü sorunla da mücadele ediyoruz. Kadınların üretim ve istihdamdaki paylarını daha da artırmak, güçlü aile yapısını korumak ve topluma faydalı nesiller yetiştirmek için Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde birçok faaliyet yürütüyoruz. KOMEK atölyelerimizde kadınlarımızın elleriyle üretilen Zenobya, Zeybe, Anatoya gibi markaları dünyayla buluşturuyoruz. Bunun yanında Aile ve Kadın Destek Merkezimiz ile ailelerimize ve kadınlarımıza yönelik sosyal, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyoruz. Ayrıca Spor Konya Projemiz kapsamında ve KOMEK Kurs Merkezlerinde yine kadınlara yönelik spor ve diyetisyen hizmetleri sağlıyoruz.

Maalesef 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler hepimizin yüreğinde derin bir acı bıraktı. Yaşadığımız bu sancılı süreçte hem Konyalılar olarak hem de ülke olarak depremzede ailelerimizin en büyük destekçisiyiz. Devlet-millet el ele vererek inşallah en kısa zamanda bu yaraları saracağız. Yaşadığımız bu yıkıcı depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor; yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

Başta şehit yakınları ve depremzede kardeşlerimiz olmak üzere yüreklerindeki iyilik ve merhametle milletimizin baş tacı olan ve yolunu aydınlatan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar