İmza sonrası faz 2 evresi


 

İmza Sonrası Faz 2 Evresi…

ABD ile Çin arasında faz 1 ticaret anlaşması imzalanırken, faz 2 evresine geçiş ve ABD Başkanlık seçimlerine kadar Çin’e uygulanacak ilave gümrük vergilerin indirilmeyeceği teması etkin olmaktadır. İmza töreni risk algısını pozitif beslerken, S&P500 endeksi 3300 seviyesi ile rekor tazelemiştir. Endeks için 3500 seviyesine ulaşma potansiyelini güçlü olarak değerlendiriyoruz. ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,80 altında hareket ederken, altın $1550 seviyesinde dengelenmektedir.

Bugün günlerden TCMB faiz kararı olacaktır. Merkez’in %12 seviyesinde olan politika faizini 100 baz puan indirim ile %11 seviyesine indirmesini bekliyoruz. 200 baz puana kadar gelebilecek olası faiz indirimleri sürpriz olmayacakken, yılın ilk çeyreğinde minimum 200 – maksimum 300 baz puanlık faiz indirimleri gelebilir. Bu bağlamda politika faizinde tek hane kuvvetle muhtemel yılın ilk çeyreğinde görülebilir.

Merkez Bankası’nın 1200 baz puanlık faiz indiriminde ana referans gerileyen enflasyon dinamikleri olduğundan bu durumda herhangi bir değişiklik olmaması faiz indirimini destekleyebilir.

Ülke risk priminin (CDS) 250 seviyesine geri çekilmesi ve 2 (mavi) – 10 (yeşil) yıllık lokal tahvil faizlerinde devam eden gerileme hareketi risk algısının göreceli olarak iyileştiğini göstermektedir.

Kaynak: GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar