Moksha Wall Spirit, Pozitif bir duvar hareketi sergisiyle ilk kez sanatseverlerin karşısında


Moksha Wall Spirit, “Pozitif bir duvar hareketi” mottosuyla, mümkün olduğunca çok mekana pozitif enerji taşımak için yola çıkıyor. Moksha Wall Spirit Duvar Heykeli markasının lansmanı 18-31 Ocak arası İşlik Heykel Galerisi’nde düzenlenen sergi ile gerçekleşiyor.

Sanskrit dilinde bırakma ve özgürleşme anlamlarına gelen çok eski bir Sutra olan Moksha, yüzlerce yıl boyunca milyonlarca insan tarafından, meditasyon sırasında pozitif enerjiye geçmek için kullanıldı. Moksha Wall Spirit de bu felsefeyle mekanlara pozitif enerji taşımak üzere tasarlanmış; hareketi, dinamizmi, hafiflemeyi temsil eden, enerjisi yüksek insan figürlerinin siluet heykellerini üretiyor. Her heykel farklı bir ruh durumuna karşılık geliyor ve kişinin moduna göre seçebileceği, farklı mesajları olan alternatifler sunuyor.

Moksha Wall Spirit, mümkün olduğunca çok hayata dokunabilmek amacıyla 2D ve ulaşılabilir duvar heykelleriyle yola çıkıyor ve bu sayede metal duvar dekoru alanında Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atıyor.

Moksha Wall Spirit heykelleri şu an için materyal olarak demirden, tekli ve çoklu kullanıma uygun şekilde, küçük ve orta boy olmak üzere 2 standart boyda üretiliyor. Özel siparişle istenen boyda da üretilebiliyor. Ayrıca tamamen kişiye özel şekilde, kişilerin ve sevdiklerinin uygun fotoğraflarından siluet heykelleri yaratılarak çok özel bir an duvarda kalıcı bir dekora dönüştürülebiliyor.

Moksha Wall Spirit Hakkında

Moksha Wall Spirit, Lidya Yazmacıyan tarafından 2019 yılında hayata geçirdiği duvar heykeli markasıdır. Lidya Yazmacıyan’ın 20 yıllık profesyonel deneyimini, 25 yıllık seramik ve heykel tutkusu ile birleştirdiği duvar sanatı projesidir. Projenin çıkış noktası 2014 yılında yarattığı, 2016 İstanbul Tasarım Bienali’nin Yaratıcı Mahalleler bölümüne katıldığı, Haziran Çocukları adlı seramik heykelidir.


Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar