Endeks yeni rekorlara kapı araladı


Endeks yeni rekorlara kapı araladı...

Endeks yeni rekorlara kapı araladı...


Dün güne yatay pozitif bir başlangıç yapan BIST100 endeksi günün sonuna doğru gelen alımların etkisi ile tarihinin en yüksek kapanış seviyesine ulaştı. Endeks günü %0.98 artış ile 121.423 tamamlarken, işlem hacmi 14.5 milyar TL seviyesine ulaştı. Jeopolitik risklerin kısmen azalıyor olmasının yanında global piyasalarda artan risk iştahı endeksteki hareketi şimdilik destekler nitelikte. Dolar/TL cephesinde ise dün Libya gündemine dair gelen açıklamalar yukarı yönlü hareketi tetiklerken, bu sabah 5.88 üzerinde denge bulmaya çalıştığını görüyoruz. Düşüşün devamı adına 5.85 seviyesi kritik olabilir. Bugün yurtiçi piyasaların gündeminde haber başlıklarının yanında aralık ayı bütçe dengesi ön planda olacak.

Yurtdışında ise bugün kritik bir gün. ABD’de bir araya gelen Çinli üst düzey yetkililerden bugün ateşkes için imza töreninin yapılması bekleniyor. İmza süreci piyasalarda çok önemli bir hareket yaratmayabilir. Bu süreçte asıl önemli beklenti faz-1 anlaşmasında iki ülkenin hangi uygulamalarından feragat edeceği olacak. Dolayısıyla ateşkesin olası ayrıntıları piyasalarda hareket yaratabilir. Bu sabah Asya borsalarında özellikle bahsettiğimiz bu zayıf beklenti ile negatif bir tablo izleniyor. Ons altın 1550$ sınırına yeniden hareket başlatmışken temkinli olmak gerekebilir.

Endeks yeni rekorlara kapı araladı...

Manşette Öne Çıkanlar

 

·         ABD Hazine Bakanı Mnuchin, ABD ile Çin arasında bugün Washington'da imzalanacak olan faz 1 ticaret anlaşmasının tamamen uygulanabilir olduğunu açıkladı.

·         ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Eliot Engel, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu, İran politikası ve Süleymani operasyonuyla ilgili ayrıntılı bilgi paylaşmaması halinde kendisine celp göndermekle tehdit etti.

·         Almanya Başbakanı Merkel, Berlin’de 19 Ocak’ta ev sahipliğini yapacağı Libya Konferansına, ABD, Rusya, Çin, Fransa, Türkiye, İngiltere, İtalya ve diğer ülkeler katılım sağlayacak.

·         Çin Merkez Bankası, kısa ve orta vadeli kredi operasyonları ile piyasalara 400 milyar yuan (58 milyar dolar) verdi, ancak borçlanma maliyetlerinde bir değişikliğe gitmedi.

·         TÜİK verilerine göre kasım ayı sanayi üretimi verisi aylık bazda %0,7 oranında artarken, yıllık bazda beklentilerin bir miktar altında kalarak %5,1 olarak gerçekleşti.

·         Londra’da Türkiye’den 17 şirketin yatırımcılarla görüşmesi sürüyor.

·         Borsa İstanbul’da bugün hafif negatif açılış yapması bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar