Emtia & FX vadeli kontratları (Futures)


Geçtiğimiz Cuma ABD’de zayıf gelen PMI rakamı sonrası 1.0860 seviyesine kadar yükselerek son dönem yaşadığı zayıf performansa ara veren EUR/USD yeni haftaya virüs haberleri sonrası satıcılı başladı. Gün içinde 1.0810 seviyesini birkaç sefer aşağı kırmayı deneyen parite bu seviyeden alımlar gördü. Almanya’da IFO rakamlarının beklenti üstü olması Euro için pozitif olurken, ABD açılışı sonrası USD endeksinde yaşanan satışlar pariteyi 1.0870’e kadar çekti. Seansı 1.0850 seviyesinde noktalayan parite yatay kapanış gerçekleştirdi.

Virüs vakalarının farklı bölgelerde artış göstermesi ile artan tedirginlik varlık sınıflarında satışa neden olurken, artan güvenli liman talebi sonrası spot altın $1,690 seviyesine kadar yükselerek Şubat 2013’ten bu yana en yüksek seviyesini gördü. Zirve seviyelerden gelen kar satışlarının yanı sıra, akşam saatlerinde güvenli liman kıymetlere gelen satışlar altın fiyatlarında düşüşe etki ederek $1,650 seviyesine kadar çekilmeye neden oldu. $1,660 bölgesinde kapanış yapan altın günü 1% kazanımla noktaladı.

Nisan vade WTI petrol $52.60 seviyesinde açılış yaptı, virüs haberlerinin küresel büyüme üzerinde negatif etkisi emtia fiyatlarını baskılarken petrol fiyatları da yine sert satış görerek $50.45’e kadar geriledi. Tepki alımları ile toparlanarak $51.40 seviyesinden kapanış yapan petrol günü yaklaşık 3,8% kayıpla noktaladı.


Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar