Eurotahvil piyasaları


Virüs salgınının piyasalarda tedirginliği artıran seyri ABD hazine tahvillerine güçlü talep getirdi. Cuma günü dört baz puan daralarak 1,47% seviyesinde kapanış yapan on yıl vadeli kıymet bugün Avrupa açılışı ile işlem görmeye başlarken 1,35% seviyesine kadar çekilme yaşadı. Geçtiğimiz hafta 2% getiri seviyesinin altına sarkan otuz yıl vade ise 1,83% getiri ile günü noktaladı. Gün içinde 10 baz puana kadar gerileyen 2-10 yıl vade makası ise Ekim ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Türk hazine ve şirket eurotahvilleri de küresel riskten kaçıştan olumsuz etkilendi. Yeni ihraç olan on yıl vadeli kıymet gün içinde sekiz baz puan genişleyerek 5,76% getiri sunarken uzun tarafta da benzer hareket sonrası 6,41%’den kapanış gerçekleşti. Beş yıl vade ülke risk primi ise tekrar 300 seviyesinin üzerine yükseldi.

Şirket kıymetlerinde lokal tarafta yakın vade kıymetlere talep sürerken yabancıların satışları fiyatları aşağı çekti. 2024 vade İş Bankası kıymeti 5,45%’ye genişlerken Vakıfbank 2025 kıymeti 5,70% seviyesinde işlem gördü. Uzun vade sermaye benzeri kıymetlerde satışlar öne çıkarken İş Bankası 2030 vade kıymet ihraç seviyesinin altına geriledi


Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar