DSÖ: Gelecek Hafta Dünya'daki Vaka Sayısı 10 Milyon Olacak


Dış Haberler, 25 Haziran (HİBYA) - Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) tahminlerine göre, önümüzdeki hafta dünyada corona virüsünün bulaştığı kişi sayısının on milyona ulaşması bekleniyor.

DSÖ başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus dünkü basın toplantısında ''Bu salgının ilk ayında Dünya Sağlık Örgütü'ne (enfekte) 10 binden az vaka bildirilimişti. Geçtiğimiz ay ise yaklaşık dört milyon vaka bildirildi. Gelecek hafta toplamda on milyona ulaşmayı bekliyoruz'' dedi.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşı ve ilaç çalışmalarının devam ettiği süre içinde, salgını durdurabilmek için eldeki olanaklarla bunu başarmada sorumluluğumuzun büyük olduğunu hatırlatmak iöin bu rakamları ifade ettiğini belirtti.

Basın toplantısında DSÖ yetkilisi Michael Ryan da Amerika kıtasının salgının sürekli geliştiği konusunda uyararak ''Ne yazık ki, pandemi Amerika kıtasındaki bazı ülkelerde henüz zirveye ulaşmadı ve önümüzdeki haftalarda sürekli bir artış bekleyebiliriz. Enfeksiyonu geriletmek içinülke hükümetlerinin çok sert önlemler alması gerekiyor.'' dedi.

Resmi pandemi istatistiklerini derleyen Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre, Çarşamba gecesi itibariyle dünyadaki toplam vaka sayısı 9 milyon 407 bine ulaşırken, covid-19'dan ölenlerin sayısı da 480 bin oldu.


Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar