Pekin'in Ççevresinde 400 bin kişi karantinada


Dış Haberler, 29 Haziran (HİBYA) – Corona salgınında ikinci dalga endişelerinin artmasıyla birlikte Çin'in başkenti Pekin'i çevreleyen Hebei eyaletinde yaklaşık yarım milyon kişi karantina altına alındı.

Pekin'den yaklaşık 145 kilometre uzaklıktaki Anxin ilçesi, yerleşim alanları karantina altına alınarak sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Pazar günü açıklanarak derhal yürürlüğe giren önlemlere göre, her hane halkından sadece bir kişi günde bir kez özel bir belge ile evlerinden çıkabilecek.

Yerel makamlar, tıbbi yardıma ihtiyaç duyanlar dışında tüm sakinlerin, bir sonraki duyuruya kadar evde kalmaları gerektiğini duyurdu. Duyuruda “Her köy, mahalle ve bina, parti üyelerini, gönüllüleri ve personeli salgına karşı mücadeleye katılmak için seferber etmelidir ” denildi.

Yetkililer ayrıca, ülkenin yaklaşık 420.000 sakinini “birbirlerini denetlemeye ve ilgili gerekliliklere kesinlikle uymaya” çağırdı. Tedbirlere uymayanlar “yasalara göre kamu güvenliği tarafından ciddi muamele” ile karşı karşıya kalacakları vurgulanarak, “Virüsle mücadelede her bireyin sorumluluğu var” denildi.

Yetkililer karantina önlemlerinin Anxin kentindeki salgının şiddetli olması nedeniyle değil,önleyici tedbir olarak alındığını açıkladı.

Haziran ayının ortasından bu yana, yetkililerin kentin güneydoğusundaki Xinfadi toptan gıda pazarına bağlı yeni bir salgın keşfettikleri Pekin'de 300'den fazla kişiye virüs teşhisi konuldu. Pazartesi günü Çin, yedisi Pekin'de olmak üzere 12 yeni vaka bildirdi.


Hibya Haber Ajansı


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar