​Başkan Altay: “Miryokefalon Zaferi’nin 846. Yılı Kutlu Olsun”


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Miryokefalon Zaferi'nin 846. yıl dönümünde Sultan II. Kılıçarslan'ı ve şehadet mertebesine yükselen cesur askerlerini rahmetle anarak, aziz milletimizin büyük zaferini tebrik etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Miryokefalon Zaferi'nin 846. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay'ın mesajı şöyle: "Anadolu'nun Türkiye olarak anılmaya başladığı ve ecdadımızın bu topraklara ebediyen mührünü kazdığı Miryokefalon Zaferi'nin 846. yılını gururla idrak ediyoruz.

Aziz milletimizin 1071 Malazgirt Zaferi ile başlayan Anadolu'yu vatan edinme ideali, yaklaşık yüz yıl sonra kazanılan Miryokefalon Zaferi ile taçlandırılmış ve Anadolu toprakları ilelebet Türk yurdu haline getirilmiştir.

17 Eylül 1176 sabahı, Sultan II. Kılıçarslan komutasındaki kahraman Selçuklu ordusu; Konya sınırları içerisinde bulunan Bağırsak Boğazı'nda tarihe altın harflerle kazınan bir destan yazdı.

Fetih ruhu yüreğinin derinliklerine işleyen kahramanlarımız, kendilerinden sayıca çok daha üstün olan Bizans ordularına büyük bir cesaretle karşı koyarak, tıpkı Malazgirt'te olduğu gibi sayının değil, inancının galip geldiğini bir kez daha ispat ettiler.

Miryokefalon Zaferi; Anadolu'nun dört bir yanında İslam sancağının dalgalandığı şanlı fetihlere cesaret kaynağı olmuş, Bizans'ın ve Haçlı ordularının emellerine asla ulaşamayacaklarını ve Türk milletinin canı pahasına yurdunu terk etmeyeceğini bütün cihana göstermiştir.

Bugün dahi milletimizin her bir ferdine ve vazife başında bulunan tüm kahramanlarımıza ilham kaynağı olan Miryokefalon Zaferi'nin yıl dönümünde; büyük fatih Sultan II. Kılıçarslan'ı, şehadet mertebesine yükselen cesur askerlerini ve bu toprakları canını siper ederek savunan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, aziz milletimizin büyük zaferini tebrik ediyorum."

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar