Trump bundan sonra dediğini 2 kez düşünecek


2019 yılının risk temasının ana belirleyici olan ABD – Çin ticaret savaşları/anlaşmasında somut bir adım atılmazken, Trump’ın keyfi bir pozitif bir negatif açıklamaları devam etmektedir. Anlaşmanın Kasım 2020 Başkanlık seçimlerine kalabileceği açıklaması sonrasında kaynaklar olayı toparlamak için sorunlara rağmen anlaşma iyi yolda gittiğini açıklamak zorunda kalmıştır. Aslında beklenti yönetimi dışında somut atılan bir adım bulunmamaktadır. ABD’nin Çin sonrası olası hedefinin Avrupa Birliği olacağı NATO zirvesinde yaşananlardan açıkça gözükmektedir.

Risk algısında tekrar toparlanma çabası öne çıkarken ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,70 üzerinde kaldığı sürece (güncel %1,70) ilave riskten kaçış moduna geçiş beklemiyoruz. Bu durumu altın fiyatının pozitif haber akına rağmen $1500 üzerinde kalması teyit etmektedir. Benzer şekilde S&P500 endeksi de 3100 seviyesi üzerinde kalmaya devam etmektedir.

Özetle yeni farklı söylemler için can atarken maalesef sürekli olarak Trump’ın anlaşma olur olmaz açıklamaları ile kısır döngü içinde fiyatlama davranışlarının savrulmasını takip ediyoruz.

Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi bu savrulmalara kısa süreli ara verebilir fakat o da trend değiştirici bir aksiyon yaratmasını beklememek gerekmektedir.

Kaynak: GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş
Hibya Haber Ajansı

BİLGİLENDİRME:

İlgili sayfada yer alan ekonomik takvim içeriği, güvenilir yurt dışı haber ve veri sağlayıcılardan temin edilmektedir. Ekonomik takvim içeriğinde yer alan haberler, haberlerin açıklanma tarihi ve zamanı, önceki, beklenti ve açıklanan rakamlarda gerçekleştirilecek olası değişiklikler, veri sağlayıcı kurumlar tarafından yapılmaktadır. Benzeri durumlardan kaynaklanacak olası değişimlerden GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz.


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar