​Selçuklu Belediyesi Yaz Sıcaklarında da Sokak Hayvanlarının Yanında


Selçuklu Belediyesi hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte düzenli olarak gerçekleştirdiği sokak hayvanlarına yönelik besleme faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Selçuklu Belediyesi kış mevsimi sürecinde unutmadığı sokak hayvanlarının yaz sıcaklarında da su ve mama ihtiyaçlarını karşılayarak beslemeye devam ediyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe genelinde bulunan kedi evleri ve köpek beslenme istasyonlarında bulunan hayvanların yanı sıra kuş ve sokak hayvanlarının da yiyecek ve su ihtiyacını karşılıyor. İlçede bulunan parklara, yeşil alanlara ve muhtelif yerlere yiyecek ve su bırakan ekipler, kuş ve sokak hayvanlarının aşırı sıcak günlerde susuzluk ve açlıktan ölmesini engellemeyi amaçlıyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan 100 adet kedi besleme istasyonu, 30 adet köpek besleme istasyonu ve 20 kuş besleme istasyonunun her gün aralıksız olarak yemleme çalışmasının yapıldığı ve sularının eklendiği bilgisi verildi.

Başkan Pekyatırmacı," Hayvanlar bize Yaradan'ın emanetidir"

Selçuklu'da sahipsiz sokak hayvanları için de çalışmalar yürüttüklerini ve hayvanların yaradan tarafından bizlere emanet edildiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı," Yıl içerisinde soğuk ya da sıcak hava koşullarının oluştuğu dönemlerden en çok sokak hayvanları etkileniyor. Özellikle bu dönemlerde ekiplerimiz kedi, köpek ve kuş gibi hayvanların aç kalmaması ve yaşamsal faaliyetlerini rahat bir şekilde sürdürebilmeleri adına  su ve yemleme faaliyetlerini sıklaştırıyorlar. Şehrimizde de son dönemde hava sıcaklıklarda hissedilir bir artış yaşıyoruz. Bu noktada sokak hayvanlarımız için özel ihtimam gösteriyor, sahipsiz hayvanlarımızın aç ve susuz kalmamaları için çabalıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi de sıcak yaz günlerinde sokak hayvanları için uygun noktalara bir kap su koyarak daha duyarlı olmaya davet ediyorum." Dedi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar